Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Duurzame dinsdag

Vandaag is het duurzame dinsdag. Duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium. De initiatieven zijn vooral gericht op klimaat, groen, energie en sociale duurzaamheid.

Ik sta ook stil bij een duurzame loopbaan. Duurzame inzetbaarheid in je loopbaan wordt, nu we met z’n allen langer werken, belangrijk. Een duurzame loopbaan betekent dat je gezond, gemotiveerd en vitaal aan het werk bent en blijft.

Gelukkig besteden organisaties hier tegenwoordig vaker aandacht aan. Maar je hoeft niet te wachten tot je werkgever het initiatief neemt, je kunt er ook zelf mee beginnen.

Zelf heb ik ervaren dat het niet helpt ontevreden rond te blijven lopen zonder plezier in mijn werk. Op het moment dat ik het gesprek durfde aan te gaan met mijn leidinggevenden kwam er van alles in beweging.

Het gaf mij zelfvertrouwen en mijn werkgevers dachten mee hoe ik mijn loopbaan op een andere manier vorm kon geven. Het was win-win voor allemaal. Ik had weer plezier in mijn werk en bleef me ontwikkelen. Mijn werkgevers kregen een loyale en betrokken medewerker.

Uiteindelijk maakte ik de keuze om voor mezelf te beginnen, maar ik draag mijn werkgevers nog altijd een warm hart toe. Zij zorgden ervoor dat ik kon groeien en keuzes maakte.

Hoe duurzaam is jouw loopbaan al?

.