Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Aanpak Loopbaancoaching

Als ik aan mensen vertel dat ik loopbaan- en studiekeuzecoach ben, dan wordt mij vaak als eerste gevraagd met welke loopbaan- en keuzetesten ik werk. Voor mij is loopbaan- en studiekeuzecoaching maatwerk en de coachvraag van de kandidaat leidend. Als uitgangspunt voor mijn aanpak hanteer ik voor loopbaancoaching het Koersonderzoek, dat is ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk.
 
Het Koersonderzoek biedt een transparante structuur voor zelfonderzoek naar de juiste koers in je verdere loopbaan.
Het heeft als vertrekpunt een beeldende of geschreven biografie. Hierbij worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden.
Verder wordt er aandacht besteed aan jouw persoonlijke voorwaarden voor zingeving en vitaliteit, je bronnen van inspiratie, jouw kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van oefeningen en opdrachten werk je in onze gesprekken aan je persoonlijke en professionele loopbaanvragen. De opdrachten zijn intensief en soms ook confronterend, maar ze zetten je aan het denken en helpen je bij het maken van keuzes in je loopbaan en leven. Binnen zes tot acht coachgesprekken bereik je je doelen en zet je de stappen om deze te bereiken.

Het Koersonderzoek volgens de methode Hoogendijk heeft naam gemaakt als een zeer inspirerende en gedegen methode voor loopbaanbegeleiding. Uniek aan het Koersonderzoek is de nadruk die ligt op het ontdekken van het meest vitaliserende loopbaanperspectief. Ofwel datgene waar je echt voor wilt gaan, waar je vitaal van wordt en wat je als zinvol ervaart. 
 
Uit eigen ervaring weet ik wat het resultaat is van het Koersonderzoek. De aanpak heeft mij aan het denken gezet en geholpen een keuze te kunnen en durven te maken in mijn loopbaan.
 
Wil je meer weten over mijn aanpak maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt mij bereiken op 06-13520144 of via mail info@mh-coaching.nl