Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Bouwen aan je zelfvertrouwen

Wie mij vroeger gezegd had, dat ik het leuk zou vinden om een training te geven, die had ik voor gek verklaard. Bij presentaties op school, lag ik nachten van tevoren wakker en als het zover was durfde ik niemand aan te kijken. 

Vorig jaar werd ik door Wendy Simonis van Loopbaanbureau Time27 benaderd om eens te praten over een eventuele samenwerking. Een van haar vragen was of ik sollicitatietrainingen wilde geven? 

Omdat ik het zo’n belangrijk onderdeel van de coaching vind, deel ik graag mijn kennis hierover met anderen. Daarvoor durfde ik mijn angst om voor groepen te spreken opzij te zetten. Ook het vertrouwen dat Wendy me gaf, maakte dat ik zonder na te denken direct ja zei. 

Zowel voor de deelnemers, als voor mij weet Wendy steeds een veilige omgeving te creëren, waardoor iedereen zich snel op zijn of haar gemak voelt. 

In plaats van wakker te liggen en vast te houden aan de vertrouwde 1-op-1 gesprekken, verheug ik me er nu zelfs op en kijk ik al uit naar de volgende training.

Zelfvertrouwen is een thema dat veel terugkomt in de coachgesprekken. Mijn eigen ervaringen deel ik met de kandidaten. Ik weet namelijk heel goed hoe het is als dit ontbreekt. 

Ik kan ze nu geruststellen en vertellen, dat als je iets doet waar je volledig achterstaat en bij je past, het zelfvertrouwen vanzelf komt.

Hoe bouw jij aan je zelfvertrouwen?