Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Durf jij je Talenten hardop uit te spreken?

Van de zomer was ik op vakantie in Frankrijk. In de winkels viel me op dat op alle Franse producten groot stond vermeld dat ze van eigen bodem kwamen. Dat ontlokte bij mij de reactie: “Die Fransen zijn wel erg trots op hun eigen producten”. Waarop mijn man als antwoord gaf: “Dat zouden we in Nederland ook eens wat vaker moeten doen!” 

Zijn opmerking zette mij aan het denken. Want met het uitspreken waar we zelf goed in zijn hebben we moeite. We vinden het vaak arrogant om over onszelf te zeggen waar we goed in zijn.

Dat merk ik ook in de coachgesprekken. Als ik aan kandidaten vraag waar ze goed in zijn, wordt het meestal stil. Ze vinden het ongemakkelijk om over zichzelf te zeggen waarin ze uitblinken.

Hoe is dat voor jou? Durf jij hardop uit te spreken wat jouw talenten zijn? En ga je hierover met je omgeving in gesprek?

Vaak zien anderen beter waarin jij uitblinkt. Als je je bewust bent van jouw talenten, kun je ze meer inzetten. Iets doen waar je goed in bent geeft energie en zelfvertrouwen.

Ook ik twijfel over mijn talenten en vind het moeilijk om ze hardop uit te spreken. Dat blijkt wel uit mijn reactie over de Fransen.

Door feedback te vragen aan anderen word ik bewuster van mijn eigen talenten.

Nu nog leren ze hardop uit te spreken, zonder te denken dat dit arrogant is.