Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Hoe is het nu met Jolanda Campagne

In 2019 kwam ik in contact met Jolanda. Haar werkgever had besloten om de vestiging in het zuiden te sluiten en te verhuizen naar het midden van het land. Omdat deze verhuizing voor Jolanda niet praktisch was en ze al een tijd geen voldoening meer haalde uit haar werk, besloot ze niet mee te gaan. Een moedig besluit na meer dan 21 jaar bij deze organisatie gewerkt te hebben.

Door alle veranderingen in de organisatie was ze terechtgekomen in een functie die niet echt bij haar paste. In een eerder loopbaantraject had ze al ontdekt dat haar drijfveren en interesses lagen op sociaal vlak.

Toen we samen aan het traject begonnen wist Jolanda in welke richting ze werk zocht. Ze wist ook dat ze in een volgende baan weg wilde achter het beeldscherm en actiever bezig wilde zijn. Maar welke beroepen hierbij pasten, daar had ze nog geen duidelijk idee over.

Stap voor stap zijn we samen gaan onderzoeken en ontdekken welke beroepen aansloten bij haar interesses, drijfveren en waarden. Een mooie ontdekkingstocht die soms teleurstellingen opleverde, maar ook veel nieuwe inzichten bracht.

Ik vond het bewonderenswaardig hoe Jolanda dit traject aanpakte. Ze ging gesprekken aan met organisaties en bedrijven die haar konden helpen met het vinden van antwoorden.  

Ze kreeg van het UWV de mogelijkheid om met een leer-werktraject zich om te scholen naar pedagogisch medewerker. Die kans greep ze met beide handen aan. Na een intensief selectieproces werd ze aangenomen en startte ze in 2020 met de opleiding en haar nieuwe baan.

Begin dit jaar heeft Jolanda haar opleiding afgerond en mag ze zich gespecialiseerd pedagogisch medewerker noemen.

Dat ze de juiste keuze heeft gemaakt maakt het bericht dat ik pas van haar kreeg heel duidelijk.

“Het gaat nu echt goed met mij en ik ben blij dat ik niet overhaast gehandeld heb. Juist het feit dat ik bij jou aan tafel heb gezeten en de volgende stap heb kunnen uitzoeken heeft ervoor gezorgd dat ik mijn passie gevonden heb. Ik was heel gelukkig bij T-Systems maar ik ben nu ook gelukkig met heel iets anders. Wat ik een ander zou willen meegeven is: stap uit je comfortzone en kijk breder. Je kunt altijd nee zeggen. En ook dat vragende mensen geholpen kunnen worden. Het lijkt wel dat we als mens vinden dat hoe ouder we worden het steeds meer alleen moeten doen. Maar het tegenovergestelde is waar: laat je helpen, vraag aan en spar met een ander want dan kom je verder.”