Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

In 7 stappen naar een succesvolle studiekeuze

In november worden elk jaar de eerste open dagen georganiseerd door veel onderwijsinstellingen. Zelf probeer ik er elk jaar een aantal te bezoeken, zodat ik op de hoogte ben en blijf over de diverse opleidingen.

Dit jaar wordt de keuze van de te bezoeken opleidingen bepaald door mijn dochter. Zij is zich aan het oriënteren op een vervolgstudie in het hbo. Ik merk dat ik nu met een hele andere intentie naar zo’n open dagen ga.

Wat me opvalt is dat alle opleidingen zich van hun beste kant laten zien. Als je de verhalen hoort dan is het alleen maar leuk en loopt niemand tegen problemen aan.

Bij mijn dochter merk ik, dat ze door de vele informatie die ze krijgt, meer gaat twijfelen. Ze is bang om de verkeerde keuze te maken. Begrijpelijk als je een keuze moet maken uit het grote aanbod aan studies.

Ervaar je dit gevoel ook als je een open dag bezoekt? Of weet je niet waar je moet beginnen met het maken van je studiekeuze?

Om je op weg te helpen naar een bewuste en weloverwogen studiekeuze heb ik een STAPPENPLAN voor je gemaakt. Met dit stappenplan doorloop je de 7 STAPPEN die je op weg helpen te ontdekken welke studie bij je past. Wil je goed voorbereid een studie kiezen? DOWNLOAD dan het stappenplan om de eerste stap te zetten naar jouw succesvolle studiekeuze!

Stappenplan