Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Op weg naar een succesvolle sTudiekeuze

Je studiekeuze is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Een studie kiezen is nooit makkelijk, maar is in deze tijd extra lastig. Open dagen gaan niet door. Sfeerproeven, medestudenten en docenten ontmoeten, het is een stuk ingewikkelder. Al bieden onderwijsinstellingen voldoende alternatieven, de voorbereiding op je studiekeuze verloopt anders dan andere jaren.

Het maken van een juiste keuze gaat in stappen en daar is tijd voor nodig. Door tijd te nemen en te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je daarmee wilt doen, ben je een eind op weg. Het is een proces waarbij je leert goed over jezelf na te denken. Zelfkennis geeft je inzicht in wat je écht wilt. Dit helpt je een bewuste keuze te maken.

Weet je niet waar je moet beginnen met het maken van je studiekeuze? Vind je het lastig gefocust te blijven op je studiekeuze? Kun je praktische tips gebruiken voor het bezoeken van online open dagen en meeloopdagen? Zie je de aanmelddatum van 1 mei steeds dichterbij komen en heb je nog geen idee wat je wilt?

Download  hieronder het stappenplan om de eerste stap te zetten naar jouw succesvolle studiekeuze! Hiermee doorloop je 7 stappen om te ontdekken welke studie bij je past. Je vindt er verwijzingen naar websites die je helpen een beter beeld te krijgen van je favoriete studies.

Stappenplan studiekeuze