Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

in 7 stappen naar een succesvolle studiekeuze

Toen je aan je eindexamenjaar begon, had je je deze periode heel anders voorgesteld. Als alles gewoon was verlopen, dan zat je nu nog hard te blokken op je laatste centrale examens. Misschien droomde je stiekem al van je lange zomervakantie en de vele feestjes die zouden komen. Helaas heeft een vervelend virus roet in het eten gegooid en is het de vraag wat van je dromen overblijft.

Een studie kiezen is altijd moeilijk, maar is nu dus extra lastig. Open dagen gaan niet door. Sfeerproeven, medestudenten en docenten ontmoeten, het is allemaal niet mogelijk. Ook al bieden onderwijsinstellingen online mogelijkheden, de voorbereiding op je studiekeuze verloopt anders dan verwacht.

De datum van 1 juni waarop je je kunt aanmelden voor een studie komt nu snel in zicht. Meld je je aan na deze datum dan kan de instelling je weigeren. Mijn ervaring is dat je met een goed onderbouwde studiekeuze ook na de aanmelddatum wordt toegelaten.

Heb je nog geen studiekeuze kunnen maken, meld je dan niet zomaar ergens aan, maar bereid je goed voor. Het stappenplan dat ik heb gemaakt helpt je hierbij op weg. Download hieronder het stappenplan en zet de eerste stap naar jouw succesvolle studiekeuze.

Stappenplan studiekeuze