Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze tip | burn-out en loopbaancoaching

Tijdens je burn-out starten met een loopbaantraject? Beter van niet!

Als kandidaten met een burn-out meteen willen starten met een loopbaantraject, raad ik ze dit af.

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Als blijkt dat je werksituatie een van die oorzaken is, kan een loopbaantraject duidelijk maken waarom dat zo is en wat er mag veranderen.

Bij een flinke burn-out is iemand vaak uitgeput en de regie over zijn leven kwijt. Moeilijk kunnen concentreren, weinig in je opnemen, niet helder kunnen nadenken en niet goed meer weten wie je bent, zijn veel voorkomende symptomen. Een loopbaantraject kan in deze fase te belastend zijn.

Tip: Ga eerst werken aan je burn-out klachten en start daarna pas met een loopbaantraject.

Een burn-out specialist kan je hierin ondersteunen. In zo’n traject onderzoek je waar je klachten vandaan komen en hoe je hier in de toekomst beter mee om kunt gaan. Dat kost tijd en energie. Wil je beide trajecten goed doen, is het verstandig die tijd en energie niet in allebei te gelijk te investeren.

Pas als je voldoende hersteld bent en steeds beter met je energie weet om te gaan, ga je aan de slag met je loopbaan.

Een loopbaantraject is gericht op de toekomst. Je ontdek waar je energie van krijgt, wat je interesses zijn en wat je motiveert. Je leert jouw waarden kennen en hoe je dat allemaal in een baan kunt vinden. 

Je krijgt weer perspectief en voldoende zelfvertrouwen om een nieuwe baan te veroveren.