Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze Tip| Gebruik de starr-methode

Dit is hoe je tijdens het solliciteren jouw sterke punten en competenties benoemt.

Bij het solliciteren krijg je regelmatig de vraag wat jouw sterke punten zijn. Of wordt er gevraagd waaruit blijkt dat je over de gevraagde competenties beschikt.

In de praktijk merk ik dat mijn kandidaten zenuwachtig worden van deze vragen. En dat is helemaal niet nodig. Je kunt je hier namelijk goed op voorbereiden.

Je kunt je sterke punten en competenties het beste benoemen met behulp van concrete voorbeelden. Je bedenkt voor elk sterk punt en competentie een voorbeeld aan de hand van een succesverhaal.

Een goed hulpmiddel hiervoor is de STARR-methode. De methode helpt je om jouw succesverhalen te vertellen en toe te lichten. Het zorgt ervoor dat je jouw antwoord concreet maakt. Het blijft dan niet in algemeenheden, maar wordt jouw persoonlijk verhaal.

STARR staat voor:

  • Situatie: beschrijf de situatie waar je in zat. Wat gebeurde er? Welk probleem heb je opgelost en welke vaardigheden heb je hiervoor gebruikt.
  • Taak: leg uit welke taken jouw werk vereiste in de situatie waar je in zat.
  • Actie: beschrijf hoe je het hebt aangepakt. Wat heb je precies gezegd of gedaan?
  • Resultaat: vertel wat het resultaat was van jouw acties en gebruikte vaardigheden.
  • Reflectie: bespreek het resultaat. Vertel wat er goed ging en welke sterke punten of vaardigheden je hebt ingezet om er een succes van te maken.

Tip: werk je succesverhalen vooraf uit en neem ze regelmatig door. Zo heb je tijdens het gesprek jouw concrete voorbeelden paraat.