Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze Tip | In 3 stappen aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces. Je blijven ontwikkelen is niet alleen waardevol in je werk maar ook in je persoonlijke leven.

Stilstand in je persoonlijke ontwikkeling zorgt vaak voor een gebrek aan uitdaging en voor desinteresse in je werk. Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling blijf je uitdaging houden in je werk en leven. Het vergroot je carrièrekansen, kennis, kwaliteiten en het plezier in je werk. 

In slechts 3 stappen kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en het maximale uit jezelf halen.

Stap 1: Krijg helder waar je nu staat met behulp van een zelfanalyse. Onderzoek en krijg inzicht in je kwaliteiten, competenties, interesses en drijfveren. Je krijgt inzicht in je wat je motiveert, waar je goed in bent en waarin je je kunt en wilt ontwikkelen.

Stap 2: Stel concrete doelen op. Dit doe je door helder te maken wat je wilt realiseren.

Stap 3: Stel een persoonlijk ambitie- en actieplan op. In dit plan benoem je de acties die je gaat ondernemen om je doelen te bereiken. Om focus te houden op je doelen vermeld je op welke termijn je die acties gaat ondernemen en van wie en welke hulp je hierbij nodig hebt.

Jezelf blijven ontwikkelen zorgt ervoor dat je energie en plezier blijft houden in wat je doet.

Hoe blijf jij het maximale uit jezelf halen?