Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Jezelf zijn 

Wie mij langer kent of volgt weet dat ik een echte Italië-fan ben. Dat is niet alleen vanwege het heerlijke eten en de prachtige omgeving. Nee, ik hou ook van de Italianen. Hun luidruchtigheid, chaotische gedrag en capriolen toveren regelmatig een glimlach op mijn gezicht. Ik kan het erg waarderen als mensen hun eigen identiteit weten te behouden. Dat maakt ze echt en oprecht. 

Ze zijn wie ze zijn en daar malen ze niet om. Heerlijk als je dit kunt. Dat zorgt ervoor dat je jezelf kunt zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je uit je rol valt. Het is zo ontzettend vermoeiend als je altijd moet nadenken in welke rol je zit. Terwijl als je weet wie je bent het zoveel makkelijker is om door het leven te gaan.

Zelf heb ik me lang laten leiden door anderen. Vooral het moeten en me meten met anderen belemmerde mij om mezelf te zijn. Niemand vroeg dat van me, maar dat legde ik mezelf op. Ik ben me in die tijd zelf regelmatig tegengekomen. Een antwoord op de vraag “Voor wie doe je dat allemaal?”, kon ik niet geven. Totdat ik me ervan bewust werd dat ik er mocht zijn. Niet alleen mijn positieve kanten, maar zeker ook mijn mindere kanten. Dat maakt juist dat ik ben wie ik ben. Toen ik dat eenmaal wist, kwam er rust en hoefde ik niet meer na te denken in welke rol ik zat. 

 Kan jij jezelf zijn?