Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze TiP | Maak gebruik van een meeloopdag

Bij een sollicitatieprocedure komt het tegenwoordig vaker voor dat je de mogelijkheid wordt geboden een dag mee te lopen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of de nieuwe baan echt bij je past? Maak gebruik van de mogelijkheid van een meeloopdag.

Als je voldoende wilt halen uit de meeloopdag, stel dan veel vragen om het bedrijf en de branche beter te leren kennen. Houd je ogen en oren goed open tijdens deze dag. Kijk ook eens naar welke kleding de mensen in het bedrijf dragen. Vraag of je mee mag kijken met iemand die dezelfde functie uitvoert. Maak alvast kennis met je nieuwe collega’s.

Biedt de organisatie zelf niet de mogelijkheid voor een meeloopdag, stel het zelf voor.

Een meeloopdag biedt je namelijk diverse voordelen:
-Je krijgt een beter beeld van de organisatie waar je komt te werken;
-Je komt achter de bedrijfscultuur en kunt ervaren of deze bij je past;
-Je krijgt meer duidelijkheid over je toekomstige werkzaamheden;
-Je leert je collega’s kennen en kunt ervaren of je je prettig voelt in deze werkomgeving.

Het vergelijken van de informatie van de meeloopdag met je arbeidsverleden en wat jij zoekt in een baan, helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze bij de nieuwe stap in je loopbaan.