Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze tip | Maak je loopbaan toekomstproof

Bij loopbaanadvies is vaak de eerste gedachte dat het roer om moet. Bij twijfel wordt meteen gedacht ik moet weg en wordt “blijven” zelden overwogen. In de praktijk merk ik dat veel kandidaten tijdens de coaching juist tot de conclusie komen dat hun baan en werkgever wel bij ze past. Het blijkt dan dat het niet nodig is rigoureus te veranderen. Het gesprek aangaan met de werkgever kan ervoor zorgen dat met een paar aanpassingen het werk weer bij ze past en ze er meer plezier uithalen.

Vorige maand ben ik bij een Noloc bijeenkomst geweest waar Wim Thielemans zijn bevindingen vertelde over het repareren van werk. Zijn verhaal sluit aan bij mijn ervaringen. Hij heeft onderzoek gedaan hoe je, op momenten van twijfel, met eenvoudige reparatie tools snel van je twijfel af kunt komen. Deze tools heeft hij beschreven in zijn boek “Job Repair”. Om mijn kandidaten nog beter te begeleiden bij hun loopbaanvragen heb ik zijn boek gelezen. Het boek is een aanrader voor wie zijn loopbaan toekomstproof wil maken.

Met de tips en tools die erin staan kun je ook zelf aan de slag. Je krijgt concrete tips, die praktisch toepasbaar zijn en die resultaat opleveren. Met behulp van een handig model kun je op een snelle, eenvoudige en slimme manier je twijfels wegnemen over de vraag: blijven of weggaan?