Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Keuze Tip | Ontdek je persoonlijke waarden

Of je nu op het punt staat een keuze te maken in je loopbaan of voor je studie. Voor elke keuze geldt: het kost tijd en het gaat in stappen.

                       Belangrijke stap bij het maken van een passende keuze

Eén van de eerste en belangrijkste stappen voor het maken van een passende loopbaan- en/of studiekeuze is te weten wat jouw persoonlijke waarden zijn. Dat vind ik niet alleen, maar krijg ik achteraf ook altijd terug van de kandidaten. Het is de eerste stap die ik met elke kandidaat zet om erachter te komen wie hij of zij is en wat voor hem of haar belangrijk is. Iedereen heeft bepaalde waarden, die richting geven aan zijn of haar leven.

                                  Wat zijn persoonlijke waarden nu precies?

Persoonlijke waarden zijn ideeën die je hebt over hoe je in het leven wilt staan. Ze helpen je en geven je houvast bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Wanneer je een keuze maakt, dan kun je die keuze naast je waarden leggen en checken of de keuze goed of slecht matcht met jouw waarden. Jouw eigen waarden zijn dus erg belangrijk wanneer het gaat om het maken van een loopbaan- of studiekeuze. Voorbeelden van waarden zijn o.a. ambitie, respect en eerlijkheid.

Waarden gaan echt over JOU! Waarden komen van binnenuit. Je ontwikkelt deze waarden tijdens je leven. Eigenlijk ben je daar je hele leven mee bezig, maar vaak ben je je daar niet van bewust. Wil je plezier hebben in je werk of studie? Wil je het gevoel hebben dat jij de richting van je loopbaan zelf bepaalt? En wil je het idee hebben dat je zinvol werk verricht, ook tijdens je studie? Dan is het goed te weten wat jouw waarden zijn.

                                      Ontdek jouw persoonlijke waarden 

Als coach vind ik het een boeiend proces om samen met iemand te mogen ontdekken wat voor hem of haar de belangrijke waarden in het leven zijn. En om te zien welke invloed dit heeft op de keuzes die iemand maakt. Wil jij ook ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je daarmee kunt? Kan je daarbij hulp gebruiken? Kom gerust eens langs voor een kop koffie en een gratis oriënterend gesprek. Je kunt mij hiervoor bellen op 06-13520144 of mailen naar info@mh-coaching.nl. Een afspraak maken kan ook via het contactformulier.