Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Klaar met je opleiding? Wat Nu?

“Mariëlle kun je mij ook helpen bij het maken van de keuze werken of verder studeren?” Een vraag die ik de afgelopen tijd vaker heb gekregen van jongeren die hun mbo of hbo-opleiding afgerond hebben. Jazeker, kan ik dat. Sterker nog dat vind ik ontzettend interessant om te doen.

Sommige jongeren moeten er niet aan denken om nog jaren in de schoolbanken en met de neus in de studieboeken te zitten. Ze willen liever gaan werken, maar vragen zich af in welke organisatie ze passen en welke mogelijkheden ze hebben met hun net behaalde diploma.
Anderen willen wel verder studeren, maar hebben geen idee welke studies of studievormen er zijn. Laat staan dat ze weten hoe ze een keuze kunnen maken uit het enorme aanbod.
 
Ben jij klaar met je mbo of hbo-opleiding? Twijfel je of je gaat werken of verder studeren? Of is dit het moment dat je de wereld wilt gaan ontdekken? In een aantal gesprekken gaan we samen op zoek welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik help je inzicht te krijgen in welke richting je je leven, loopbaan of studie kunt vormgeven. Verder kijken we wat bij jou past en welke acties nodig zijn om daar te komen. Tijdens onze gesprekken ontdek je jouw kwaliteiten, persoonlijke waarden, drijfveren en ontwikkelpunten. Wil je gaan werken? Dan leer ik je hoe je jezelf goed kunt profileren op de arbeidsmarkt en de kans op die ene leuke baan te vergroten.

De ervaringen van jongeren die ik begeleid heb is dat ze na deze gesprekken rust en duidelijkheid krijgen over hun mogelijkheden en wat bij ze past. Ook ontdekken ze dat het niet altijd nodig is om een jarenlange studie te volgen, maar dat ze zich vanuit een baan ook verder kunnen ontwikkelen.

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn na je afstuderen? 
Maak eens een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. In dit gesprek kijken we wat ik voor je kan betekenen.