Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Loopbaancoaching

Werken is tegenwoordig meer dan alleen nuttig en noodzakelijk. Het mag ook zinvol, inspirerend en uitdagend zijn. Toch halen mensen vaak minder plezier en energie uit hun werk dan mogelijk is. Hoe is dat voor jou?

Loopbaancoaching is voor jou de juiste stap als ….

 • je je baan dreigt te verliezen;
 • je twijfelt of je wel op de juiste plek zit;
 • je na je werk moe en futloos thuiskomt;
 • je voortdurend met dingen bezig bent waarmee je niet bezig wilt zijn;
 • je toe bent aan iets nieuws;
 • je het gevoel hebt dat jouw talenten niet volledig worden benut;
 • je wilt onderzoeken wat jij nu écht leuk vindt.

Loopbaancoaching is maatwerk. Het is dus belangrijk dat je de coaching krijgt die bij je past. Voorbeelden van programma's staan hieronder kort uitgelegd.

LoopbaANKOERSONDERZOEK

Het loopbaankoersonderzoek is een methode waarbij we samen onderzoeken in welke richting je je loopbaan en leven verder wilt vormgeven. Dat begint met antwoord te vinden op de vragen: "Wie ben ik?", "Wat kan ik?", "Wat wil ik?' en "Wat past bij mij?". Je ontdekt je talenten, wensen, drijfveren en ontwikkelpunten. Je krijgt meer grip op je loopbaan, weet wat je toegevoegde waarde is, wat je drijft, wat je energie geeft en welke nieuwe mogelijkheden er voor jou zijn. Met die kennis maak je een bewuste en realistische keuze.

Kerndoel van het koersonderzoek is je (werk)leven in overeenstemming te brengen met wat je hart je ingeeft. Ofwel: om te gaan doen wat echt bij je past. Dat mag je ook als resultaat verwachten.  

Het loopbaankoersonderzoek sluit je af met een persoonlijk loopbaanactieplan. In dit loopbaanactieplan is vastgelegd welke concrete acties nodig zijn om je toekomst in de gewenste richting te sturen.

Arbeidsmarktgerichte loopbaancoaching

Weet je wel wie je bent en wat je kunt, maar heb je hulp nodig bij het bepalen van de richting? Dan is arbeidsmarktgerichte coaching iets voor jou. Deze methode helpt je antwoord te geven op de kernvragen: "Wat wil ik eigenlijk? en "Waar liggen kansen en mogelijkheden voor mij op de arbeidsmarkt?"

Met een arbeidsmarktgerichte aanpak gaan we jouw richting bepalen. Aan de hand van je kwaliteiten, motivatie en interesses gaan we onderzoeken welk(e) concrete beroep(srichting)en hierbij passen. 
Vervolgens doen we arbeidsmarktonderzoek (wat is realistisch en waar liggen de kansen).

Na afronding van het programma heb je een zoek- en ambitieprofiel waarin je jouw ambities vastlegt en de concrete acties die nodig zijn die ambities te bereiken. 

Bij elk coachtraject besteden we minimaal 1 gesprek aan alle zaken die helpen bij het vinden en vergroten van je kansen op de baan die je wilt veroveren.

Doorlooptijd

 • Elk traject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag verhelderen en formuleren wat je wilt bereiken;
 • Het aantal gesprekken is afhankelijk van het gekozen programma;
 • Een coachgesprek duurt gemiddeld 90 minuten;
 • Tussen de sessies zit een periode van 2 tot 3 weken. Je krijgt huiswerkopdrachten ter voorbereiding op het volgende gesprek;
 • Een traject duurt ongeveer 4 maanden;
 • Het begeleidingsmateriaal en diverse loopbaantesten zijn bij de prijs inbegrepen.

Over de kosten lees je meer bij de tarieven.