Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling

Persoonlijke en professionele ontwikkeling stond voor mij lang gelijk met het volgen van opleidingen.

Inmiddels weet ik beter en ervaar ik dat je je ook op andere manieren kunt ontwikkelen. Eens iets doen waardoor ik mijn eigen veilige omgeving moet verlaten, helpt daarbij.

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag of ik als gastspreker bij Wegwijs naar Werk de mensen wilde meenemen in de ins en outs van solliciteren.

Voor wie mij beter kent, weet dat ik niet graag voor grote groepen en in de belangstelling sta. Een spreekbeurt of presentatie vroeger op school, bezorgde mij vooraf de nodige slapeloze nachten.

Toen zou ik allerlei smoesjes verzonnen hebben om er vooral onderuit te komen. Nu zeg ik meteen ja en begin me dan pas af te vragen of ik dit wel kan.

Vorige week was het zover. Terwijl ik op mijn gemak naar de locatie liep, realiseerde ik me dat ik de afgelopen weken niet wakker had gelegen voor deze presentatie. Er waren op dat moment wat gezonde spanningen, maar ik zag er niet als een berg tegenop.

Tijdens de presentatie kreeg ik er steeds meer zin in en viel alle spanning van me af. Na afloop was ik opgetogen, niet omdat het voorbij was, maar omdat het naar meer smaakt.

Voor mij de bevestiging dat ik weer en stap heb gezet in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, zonder een opleiding te volgen.