Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Jouw loopbaanpad

Gisteren was ik bij de NOLOC-verdiepingssessie “Van vast naar vloeibaar”. Jouke Postma nam ons mee in een boeiend verhaal over de uiteenlopende aspecten van de loopbaan. Onze loopbaan is een complex en veelzijdig fenomeen, waar ieder van ons een ander beeld bij heeft. Dat beeld beïnvloed ons denken en praten over de loopbaan.
 
Waarom “Van vast naar vloeibaar”?

Was een vraag van een van de deelnemers? Volgens Jouke is in de afgelopen 30 jaar niet alleen de wereld om ons heen veranderd, maar wijzelf en onze loopbanen zijn ook veranderd. Hadden we tot voor kort nog heldere beroepen, met een eigen identiteit, vaste kaders en kenmerken. De loopbaan was eigendom van de organisatie en die bepaalde voor een groot deel hoe jouw loopbaan verliep. Door onder andere de ontwikkelingen op het gebied van ICT, robotisering, het vervagen van grenzen, zijn loopbanen de laatste jaren dynamischer geworden. Om mee te kunnen is het van belang dat mensen “vloeibaarder” worden. De loopbaan is eigendom aan het worden van de medewerker. Er wordt meer en meer van je verwacht dat je zelf de regie neemt en je eigen loopbaanpad uitstippelt.
 
Ontwikkeladvies 45+

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend of gemakkelijk om die regie over de loopbaan te nemen. Zeker als je al wat ouder bent en ervan overtuigd bent dat het moeilijk wordt op deze leeftijd nog te veranderen. Voor werknemers vanaf 45 jaar heeft de overheid voor diverse beroepen en/of beroepsgroepen een subsidie beschikbaar gesteld. Het doel van het Ontwikkeladvies is deelnemers te stimuleren om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat je actief gaat nadenken over hoe jij werkend jouw pensioenleeftijd kunt bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen.
 
Wat levert het op?

Tijdens een aantal gesprekken ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je daarmee wilt doen. Aan het einde van het traject weet je wat jouw kwaliteiten zijn, wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je verder wilt. En je hebt een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat zijn de kosten?               
 
Er zijn geen kosten verbonden aan het ontwikkeladvies als je onder de doelgroep valt waarvoor de subsidie bedoeld is. Als NOLOC-erkend loopbaanprofessional ben ik bevoegd om de subsidie aan te vragen en het advies te geven.
 
Informatie

Meer informatie over de subsidie vind je op https://www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies.

Heb je vragen over het ontwikkeladvies of heb je interesse? Maak dan direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op 06-13520144 of via info@mh-coaching.nl.

Voor een realistisch loopbaanperspectief!

 

Mariëlle Hennen Coaching
Copyright © 2018 Mariëlle Hennen Coaching