Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 
 
 

Over Mariëlle Hennen

Ik ken het gevoel van werk waaruit je te weinig of geen voldoening meer haalt. Ik heb ook ervaren hoeveel energie dat kost, hoeveel onrust en stress dat geeft.

Jarenlang werkte ik met veel plezier in verschillende commerciële functies binnen de financiële dienstverlening. Mijn keuzes voor opleidingen en functies waren logisch en rationeel. Op een gegeven moment merkte ik dat ik het niet meer naar mijn zin had.

Ik stelde me de vraag: vind ik het werk dat ik nu doe nog leuk genoeg? Wil ik dit nog jaren blijven doen? Het antwoord was nee. In 2012 heb ik mijn loopbaan een nieuwe wending gegeven. Ik volgde een hbo-opleiding en ging aan de slag als hr-medewerker en later als recruiter.

Uit eigen ervaring

In beide functies ontmoette ik regelmatig mensen die waren vastgelopen in hun studie of loopbaan en niet (meer) wisten wat hun kwaliteiten waren en wat ze nu echt leuk vonden. Ik realiseerde me dat ik vanuit mijn eigen ervaringen veel kan betekenen voor mensen die meer uit zichzelf, studie of loopbaan willen halen.

Na het afronden van de hbo-opleiding was er een basis, maar er ontbrak iets. Ik wilde me nog verder ontwikkelen en besloot de post-hbo beroepsopleiding tot loopbaanadviseur te volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik mijzelf beter kennen. Ik leerde meer naar mijn gevoel te luisteren. Het werd steeds duidelijker wat ik echt het liefste wilde. Hierdoor kon ik keuzes maken en beslissingen nemen die bij mij passen. Eén van de keuzes is het oprichten van mijn eigen coachpraktijk. 

 
 

Werkwijze

Ik ken het bedrijfsleven van binnenuit en weet wat werkgevers zoeken in hun medewerkers. Die ervaring breng ik in bij de coaching van zowel werknemers als jongeren.

Ik vertel je niet wat je moet doen, want uit ervaring weet ik dat met het stellen van de juiste vragen de antwoorden vanuit jezelf komen. Ik help alleen ze tevoorschijn te halen. Ik stel vragen die anderen niet durven te vragen. Ik vraag door en daag je uit verder na te denken.

Van nature ben ik geduldig, betrokken en nuchter. Ik sta open voor verschillen, oordeel niet en relativeer met humor. Daarnaast ben ik optimistisch, maar ook realistisch.

Mijn feedback is open, eerlijk en oplossingsgericht. Met mijn praktische en persoonlijke aanpak moedig ik je aan door te pakken en zo je werk, studie en carrière meer perspectief te geven.