Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Waarom ik doe wat ik doe

Ondanks dat ik mijn werk ontzettend leuk vind, sta ik regelmatig bij deze vraag stil. Ik heb namelijk gemerkt dat als ik dit doe, ik sneller actie onderneem als er iets begint te knagen. Op deze manier kan ik, daar waar nodig, veranderingen aanbrengen en ervoor zorgen dat wat ik doe goed blijf doen.
 
Laatst had ik weer zo’n reflectiemoment en vroeg ik me af, hoe het kon dat ik me nog altijd niet verveel bij wat ik doe. Inmiddels ben ik bijna 4 jaar bezig. Ik haal nog altijd plezier uit mijn werk en krijg voldoende energie van wat ik doe.
 
Terwijl ik in het verleden vaak na 3 à 4 jaar onrustig werd. Dat was dan meestal het teken dat ik toe was aan een volgende stap.
 
Toeval of niet, die dag kreeg ik de volgende 2 berichten:
 
“Alles gaat goed en ik wilde je nog mailen om te vertellen dat ik een nieuwe baan heb!
Bedankt! Want zonder jouw coaching was ik niet tot bepaalde inzichten gekomen om deze kans te kunnen pakken.”
 
“Ik was helemaal klaar met mijn werk. Ik nam ontslag zonder nieuw plan. Toen ik dat eenmaal had gedaan, vormde het plan zich eigenlijk vanzelf, voortkomend uit onze gesprekken en de opdrachten. Ik had denk ik de "ruimte" nodig om er ook echt naar te handelen. Dat gaf echt energie! Dus voordat mijn laatste werkdag eind mei er was, stonden de nieuwe plannen al op papier en zijn de eerste wezenlijke stappen nu al gezet. Ik wilde je graag nogmaals bedanken voor alle inzichten die ik heb gekregen, waardoor ik nu dit uitdagende avontuur ben aangegaan!”
 
Dank je wel Amanda Claessen en Wendy Roberts voor jullie mooie woorden. Ik wens jullie beide veel succes met de mooie stap die jullie hebben gezet in jullie loopbaan.
 
Jullie berichten geven me veel energie en een hoera gevoel. Ze bevestigen dat ik nog altijd op de juiste weg zit met wat ik doe. Mensen motiveren en stimuleren in beweging te komen en de eigen regie te pakken.
 
Wat ga jij ontdekken als je reflecteert op jouw loopbaan?