Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Sollicitatiebegeleiding

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of werkomgeving? Heb je hulp nodig bij het solliciteren? Wil je praktische tips en antwoord op onderstaande vragen, dan is sollicitatiebegeleiding iets voor jou.

  • Wil je oefenen met sollicitatievragen in jouw specifieke situatie?
  • Wil je weten welke vragen je kunt verwachten op een sollicitatiegresprek en hoe je je hier het beste op voorbereidt?
  • Ervaar je dat de huidige arbeidsmarkt veranderd is?
  • Hoe werkt ‘netwerken’, hoe pak ik dit aan?
  • Hoe je LinkedIn voor je kunt laten werken?

Doel sollicitatiebegeleiding

Het doel van sollicitatiebegeleiding is het vergroten van jouw vindbaarheid. Hoe weten werkgevers dat jij beschikbaar bent? Hoe bewerk je je eigen netwerk? En wat maakt jou nu onderscheidend van de ander? Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het vinden van een nieuwe baan.

Waaruit bestaat de sollicitatiebegeleiding

In de sollicitatiebegeleiding besteden we aandacht aan alle zaken die bij het solliciteren belangrijk zijn. Afhankelijk van jouw vraag bestaat de begeleiding uit:

  • het vaststellen van de belangrijkste zoekkanalen, vacatureanalyse, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en cv, gespreksvoering en presentatie;
  • het in kaart brengen van je netwerkrelaties en oefenen van netwerkgesprekken;
  • maken van je eigen LinkedIn profiel, solliciteren via LinkedIn en werk vinden via Social Media.

Na de sollicitatiebegeleiding weet je hoe je jouw cv en brief kunt afstemmen op de lezer en geven ze een goed beeld van wat jij te bieden hebt. Je bent getraind in het analyseren van vacatures en telefonisch  inwinnen van informatie. Je hebt kennis opgedaan over en geoefend met netwerken. Je bent klaar om te solliciteren, je kunt jezelf helder presenteren, je kunt je kwaliteiten aan de hand van voorbeelden illustreren en je hebt geoefend met lastige sollicitatievragen. Met deze kennis en vaardigheden solliciteer jij met zelfvertrouwen en vind je de baan die bij jou past.

Doorlooptijd

  • De sollicitatibegeleiding bestaat uit een sollicitatie- en LinkedIntraining van een hele dag en is inclusief een netwerklunch en -wandeling bij de Heerdeberg te Cadier en Keer.
  • Kies je voor individuele begeleiding, dan bestaat de begeleiding uit 2 individuele gesprekken van ca. 1,5 uur.

Over de kosten lees je meer bij de tarieven.