Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Sollicitatiebegeleiding

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of werkomgeving? Heb je hulp nodig bij het solliciteren? Wil je praktische tips en antwoord op onderstaande vragen, dan is sollicitatiebegeleiding iets voor jou.

 • Wil je een cv dat jouw kansen vergroot op de baan die je wilt veroveren?
 • Wil je een cv dat in één oogopslag oproept "Die willen we spreken"?
 • Wil je weten welke vragen je kunt verwachten op een sollicitatiegresprek en hoe je je hier het beste op voorbereidt?
 • Ervaar je dat de huidige arbeidsmarkt veranderd is?
 • Hoe werkt ‘netwerken’, hoe pak ik dit aan?
 • Hoe je LinkedIn voor je kunt laten werken?

Doel sollicitatiebegeleiding

Het doel van sollicitatiebegeleiding is het vergroten van jouw vindbaarheid. Je leert tijdens de begeleiding wat belangrijk is voor het vinden van een nieuwe baan. Hierbij kun je denken aan zaken als: hoe werkgevers weten dat jij beschikbaar bent. Het vergroten van je netwerk en het inzetten ervan bij het vinden van werk. Hoe jij je kunt onderscheiden van de andere sollicitanten.  

Sollicitatiebegeleiding is maatwerk. Het is belangrijk dat je de begeleiding krijgt die bij je past. Voor de  onderstaande twee vormen van sollicitatiebegeleiding kun je bij mij terecht.

Algemene sollicitatiebegeleiding

Bij de algemene sollicitatiebegeleiding besteden we aandacht aan alle zaken die bij het solliciteren belangrijk zijn, zoals:

 • het vaststellen van de belangrijkste zoekkanalen, vacatureanalyse en het schrijven van een goed cv;
 • het in kaart brengen van je netwerkrelaties;
 • maken van je eigen LinkedIn profiel, solliciteren via LinkedIn en werk vinden via Social Media.

Na de sollicitatiebegeleiding weet je hoe je jouw cv en brief kunt schrijven, zodat deze zijn afgestemd op de lezer en geven ze een goed beeld van wat jij te bieden hebt. Je hebt kennis opgedaan over het in kaart brengen en uitbreiden van je netwerk. Je bent klaar om te solliciteren, je kunt jezelf met een goed cv helder presenteren en je kunt je kwaliteiten aan de hand van voorbeelden illustreren. Met deze kennis en vaardigheden solliciteer jij met meer zelfvertrouwen.

1-op-1 Cv- & LinkedIn-coaching

Wist je dat? Als je zelf je cv maakt je nog niet voor 30% uit de verf komt?

Het doel van je cv is uitgenodigd te worden en de kansen te vergroten op de baan die je wilt veroveren.

In 1 dagdeel gaan we samen werken aan jouw cv. We zoomen in op je meest recente werkervaringen. Jij vertelt wat je allemaal hebt gedaan. Ik stel vragen en filter de juiste woorden om dit professioneel op papier te zetten. Vervolgens typ ik jouw cv. 

Net als bij de algemene sollicitatiebgeleiding besteden we aandacht aan alle zaken die bij het solliciteren belangrijk zijn.

Het uitganspunt van de individuele cv- & LinkedIn-coaching is dat je arbeidsmarktklaar bent. Arbeidsmarktklaar betekent dat je weet welke baan je wilt veroveren, dat dit realistisch is en dat je dit ook ‘draagt’. Je kunt vertellen welke oplossing jij bent voor de werkgever en je vindt zelf ook dat je er goed in bent.

Bij de 1-op-1 coaching ga je de deur uit met een cv en LinkedIn profiel die gericht zijn op het werk dat je wilt gaan doen. Een cv en profiel waarmee jij aan de sollicitatietafel komt en vol zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek voert.

Je ontvangt het werkboek Jobmarketing 3.0 van Aaltje Vincent. Met dit werkboek vol theorie, adviezen, checklists, tips, valkuilen en praktijkvoorbeelden kun je na de coaching zelfstandig vorm blijven geven aan je eigen loopbaan en alle volgende stappen in je werkleven zetten.  

Workshop Succesvol Solliciteren

Deel je graag je ervaringen met anderen? Dan is de workshop succesvol solliciteren iets voor jou.

Tijdens deze praktische workshop geef ik je de handvatten waarmee jij meteen aan de slag kunt. In een kleine groep van 4 personen help ik je o.a. met jouw cv, LinkedIn, zichtbaarheid voor potentiële werkgevers.

Meer informatie over de workshop vind je hier.

Doorlooptijd

 • De algemen begeleiding bestaat uit 2 individuele gesprekken van ca. 1,5 uur.
 • De 1-op-1 coaching bestaat uit 2 à 3 individuele gesprekken van ca 1,5 tot 2 uur.
 • De workshop duurt een hele dag van 10.00 - 16.00u.

Over de kosten lees je meer bij de tarieven.