Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Sollicitatiebegeleiding

Hulp nodig bij het solliciteren? En wil je antwoord op onderstaande vragen, dan is sollicitatiebegeleiding iets voor jou.

  • Ik wil oefenen met sollicitatievragen in mijn specifieke situatie. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een sollicitatiegesprek, welke vragen kan ik verwachten?
  • Ik solliciteer actief, maar word niet uitgenodigd voor gesprekken. Wat kan ik doen?
  • Ik wil ander werk maar ik heb geen of weinig ervaring met solliciteren, hoe kan ik mijn vaardigheden vergroten?
  • Hoe werkt ‘netwerken’, hoe pak ik dit aan?

Doel sollicitatiebegeleiding

Het doel van sollicitatiebegeleiding is het vergroten van jouw vindbaarheid. Hoe weten werkgevers dat jij beschikbaar bent? Hoe bewerk je je eigen netwerk? En wat maakt jou nu onderscheidend van de ander? Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het vinden van een nieuwe baan.

Waaruit bestaat de sollicitatiebegeleiding

In de sollicitatiebegeleiding besteden we aandacht aan alle zaken die bij het solliciteren belangrijk zijn. Afhankelijk van jouw vraag bestaat de begeleiding bestaan:

  • het vaststellen van de belangrijkste zoekkanalen, vacatureanalyse, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en cv, gespreksvoering en presentatie.
  • het in kaart brengen van je netwerkrelaties en oefenen van netwerkgesprekken.
  • maken van je eigen LinkedIn profiel, solliciteren via LinkedIn en werk vinden via Social Media.

Na de sollicitatiebegeleiding weet je hoe je jouw cv en brief kunt afstemmen op de lezer en geven ze een goed beeld van wat jij te bieden hebt. Je bent getraind in het analyseren van vacatures en telefonisch informatie inwinnen. Je hebt kennis opgedaan over en geoefend met netwerken. Je bent klaar om te solliciteren, je kunt jezelf helder presenteren, je kunt je kwaliteiten aan de hand van voorbeelden illustreren en je hebt geoefend met lastige sollicitatievragen. Met deze kennis en vaardigheden solliciteer jij met zelfvertrouwen en vind je de baan die bij jou past.

Doorlooptijd

  • Het aantal gesprekken en de duur van deze gesprekken is afhankelijk van de begeleiding die je kiest.
  • Tussen de sessies zit een periode van 1 tot 2 weken. Je krijgt huiswerkopdrachten ter voorbereiding op het volgende gesprek.
  • Het begeleidingsmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Over de kosten lees je meer bij de tarieven.