Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

SolliciTeer tip |Hoe blijf ik gemotiveerd tijdens het solliciteren

Herken je dat?

Je bent enthousiast gestart met het zoeken naar een nieuwe baan. Je hebt op mooie vacatures gesolliciteerd, maar het is je nog niet gelukt die nieuwe baan te veroveren. Het is dan lastig enthousiast te blijven en niet de moed te laten zakken.

Met de volgende 5 tips blijf je gemotiveerd.

1. Houd een vast ritme aan.

Plan vaste momenten voor je sollicitatieactiviteiten en neem tussendoor tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.  

2. Leer van je afwijzing.

Als niet duidelijk is waarom je bent afgewezen, mag je daar altijd naar vragen. Vraag gericht naar de reden van afwijzing en welke tips zij hebben voor je cv of motivatiebrief. Misschien zijn er redenen die makkelijk te verbeteren zijn. Leer ervan, zodat je bij de volgende sollicitatie wel wordt aangenomen.

3. Gebruik je omgeving om gemotiveerd te blijven.

Laat weten dat je een nieuwe baan zoekt. Je omgeving kan met je meezoeken. Vraag iemand je te helpen bij het solliciteren. Wanneer het even niet lukt of je het solliciteren begint uit te stellen, kan diegene je steunen en motiveren.

4. Blijf op de hoogte van wat er in jouw vakgebied gebeurt.

Als je even wat anders wilt doen dan solliciteren is het slim om op de hoogte te blijven van wat er in jouw vakgebied gebeurt of je kennis te verbreden.

Lees artikelen over nieuwe trends in jouw vakgebied of volg een cursus. Je blijft op de hoogte en laat zien dat je gemotiveerd en enthousiast bent. Cursussen staan altijd goed op je cv waardoor je jouw kans op een nieuwe baan vergroot.

5. Volg een sollicitatietraining of gebruik je omgeving bij het oefenen.

Een sollicitatietraining of iemand uit je omgeving kan je helpen als je aan jezelf twijfelt en wilt weten of je op de juiste manier aan het solliciteren bent.

Je krijgt interessante tips die je verder kunnen helpen, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Of je krijgt juist de bevestiging dat je goed bezig bent, maar dat je nog even geduld moet hebben voor de perfecte match.