Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Tips voor meer zelfvertrouwen bij videosolliciteren

In de gesprekken met mijn kandidaten merk ik dat ze vaak somber zijn over de huidige arbeidsmarkt. Ze zijn van mening dat het weinig zin heeft om naar vacatures te zoeken en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Uiteraard heeft de huidige situatie het aantal en aanbod van vacatures doen veranderen. Veel sectoren zijn zwaar getroffen, maar er zijn ook sectoren die het drukker hebben dan voorheen. In deze sectoren ontstaan er nieuwe vacatures en zijn bedrijven dringend op zoek naar nieuwe medewerkers.

Solliciteren zal op dit moment vooral op afstand gebeuren. De kans is groot dat als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, dit via een videogesprek gaat. Hoewel de grote lijnen bij een videosollicitatiegesprek hetzelfde zijn als bij een normaal sollicitatiegesprek, zijn er zeker een aantal verschillen waarmee je rekening moet houden.

Download hier de tips voor een goede voorbereiding en meer zelfvertrouwen bij het videosolliciteren:

Praktische tips voor het videosollicitatiegesprek