Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Solliciteer Tip | Vraag Feedback na een afwijzing

Dit is waarom het nuttig is feedback te vragen na je sollicitatie!

Een afwijzing krijgen op een sollicitatie is teleurstellend en voelt vaak als een nederlaag. Toch is het nuttig om de motivatie te vinden en feedback te vragen aan de recruiter of werkgever.

Vragen om feedback kan spannend zijn. Toch raad ik mijn kandidaten altijd aan om feedback te vragen. Door feedback te vragen kun je erachter komen wat jouw verbeterpunten zijn op het gebied van solliciteren. Verwerk de verkregen informatie goed, zodat je in de toekomst dezelfde fouten niet nog eens maakt.

Hoe vraag je nu op de juiste manier om feedback? Benader degene die je gesproken hebt. Vertel dat je het gesprek, ondanks de teleurstelling, een leuke ervaring vond en dat je de feedback wilt gebruiken voor sollicitatiegesprekken in de toekomst.

Zo laat je aan een recruiter zien dat jij professioneel met de afwijzing omgaat en dat je gemotiveerd bent om van je fouten te leren. Hiermee maak je nog een laatste positieve indruk bij de recruiter.

Dit kan altijd van pas komen. Als er bijvoorbeeld in de toekomst een vergelijkbare functie vrijkomt, zal je nog in de gedachte van de recruiter zitten en is de kans aanwezig dat hij/zij jou nogmaals uitnodigt voor een gesprek.