Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Solliciteer Tip | Zoek een sollicitatiemaatje

Het vinden van een nieuwe baan is, hard en intensief werken. Het draait om zichtbaarheid, initiatief nemen en doorzetten.

Als het dan even niet lukt, kun je de neiging hebben ermee te stoppen. Op die momenten is het goed dat je iemand hebt die een luisterend oor biedt, met je meekijkt, je stimuleert, een schouderklopje geeft en kritisch durft te zijn.

Hoe zorg je ervoor dat je de moed erin houdt, niet opgeeft en plezier blijft houden aan het solliciteren als je op zoek gaat naar een nieuwe baan?

Vraag aan een vaste persoon in je omgeving of die je bij wilt staan in je sollicitatieproces.

Zoek iemand waarvan je weet dat hij of zij eerlijk en kritisch is. Die met je meedenkt en die je ook een schouderklopje geeft bij elke geslaagde stap.

Je mag van hem of haar verwachten dat je wordt gestimuleerd en gemotiveerd om door te zetten, ook als het tegenzit.

Spreek met je sollicitatiemaatje af dat je altijd terecht kunt en om advies mag vragen als je het even niet weet of het moeilijk hebt. 

Tip: Ga je solliciteren? Doe het niet alleen, maar vooral samen!