Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Solliciteer Tip | zoek een solliciteermaatje

Het vinden van een nieuwe baan is, net als bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten voor een ondernemer, hard en intensief werken. Bij beiden draait het om zichtbaarheid, initiatief nemen en doorzetten.

Als het dan even niet lukt, heb je de neiging ermee te stoppen. Op die momenten is het goed dat je iemand hebt die met je meekijkt, je stimuleert, een schouderklopje geeft en kritisch is.

Bij mij zorgt Indra Kusters ervoor dat ik online zichtbaar ben en werk aan afwisselende content. Ik vind schrijven helemaal niet leuk. Het kost me steeds erg veel energie. Indra stimuleert en motiveert mij en denkt met me mee over nieuwe content.

Bij solliciteren is het niet anders.

TIP: Ga je op zoek gaat naar een nieuwe baan? Vraag aan een vast persoon in je omgeving of die je bij wilt staan in je sollicitatieproces.

Spreek met je sollicitatiemaatje af dat je altijd om advies kunt vragen als je het even niet weet of het moeilijk hebt.

Vraag iemand waarvan je kunt verwachten dat hij of zij eerlijk en kritisch is. Die met je meedenkt en die je ook een schouderklopje geeft bij elke geslaagde stap.

Je mag van hem of haar verwachten dat je wordt gestimuleerd en gemotiveerd om door te zetten, ook als het tegenzit.

Zo zorg je ervoor dat je niet opgeeft en zelfs plezier gaat beleven in solliciteren.