Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

overweeg als vwo'er een hbo-opleiding 

Regelmatig begeleid ik studenten die kort na de start van hun wo-studie stoppen. Ze hebben ontdekt dat het wo-onderwijs niet bij ze past. En ervaren dat onderzoek en wetenschap te theoretisch voor ze is. Bij het maken van hun studiekeuze hebben ze de optie van een hbo-opleiding nooit overwogen. 

De reden is vaak dat hun omgeving “het” zonde vindt als ze naar het hbo gaan met een vwo-diploma op zak. Het is zo vanzelfsprekend dat je na je vwo naar de universiteit gaat. Helaas gaat het bij velen door dit idee mis. 

Weten of het hbo iets is voor jou? Stel jezelf eens de volgende vragen. 

✔︎ Ben je praktisch en resultaatgericht ingesteld?

✔︎ Vind je het prettig om samen met anderen te werken aan een project?

✔︎ Wil je snel aan het werk en vind je 4 jaar studeren lang genoeg?

✔︎ Word je enthousiast van een leuke en interessante hbo-opleiding? 

Beantwoord je meerdere van deze vragen met ja? Neem dan het hbo mee in je studiekeuze. 

Twijfel je over welke vorm nu het beste bij je past? 

Doe mee aan een (online) open dag of meeloopdag op zowel een hogeschool als een universiteit. Zo ontdek je de verschillen. . Als je kiest voor het hbo, sluit je de weg naar de universiteit zeker niet af. Zodra je een hbo-studie afrondt, kun je altijd nog kiezen voor een aansluitende master.