Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Tips voor een betere werk-privé balans

Ervaar jij weinig balans in werk en privé nu je vaker thuiswerkt? Of vind je je werk zo leuk dat je er geen genoeg van krijgt?

Toen ik net gestart was als zelfstandige stond ik voortdurend aan. Het voelde niet als werk en ik was van mening dat ik meteen moest reageren op elke mail of telefoontje.
Ondanks dat ik geniet van mijn werk, merk ik dat het goed is het los te laten. Hierdoor werk ik effectiever, houd ik energie en blijf ik genieten van mijn werk- en privéleven.

Dit is hoe ik mijn werk loslaat en een goede balans kan houden:

✔️Het maken van een goede planning. Dat creëert rust in mijn hoofd. Ik zet al mijn taken in mijn agenda. Zo heb ik elke dag een duidelijk overzicht wat ik die dag moet doen. Ik houd een eindtijd aan en plan tussen het werk door pauzemomenten.

✔️De taken die als eerste af moeten zet ik aan het begin van de dag. Hiervoor plan ik voldoende tijd in, zodat ik vooraf weet dat ik ze die dag ook afrond.

✔️Mijn werkplek ruim ik aan het einde van de dag op. Mails die ’s avonds binnenkomen, beantwoord ik de volgende dag.

✔️Na het avondeten plof ik niet meteen op de bank. Om mijn hoofd leeg te maken en energie te tanken ga ik nog wandelen of sporten.

Wat helpt jou je werk los te laten en weer fris te beginnen aan een nieuwe dag of werkweek?