Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Vakantie Tip | Denk na over je loopbaan

Vakantie betekent voor iedereen iets anders. Terwijl de één graag actief is tijdens de vakantie, neemt de ander juist de tijd om te zonnen en te relaxen. Als ik naar mijzelf kijk, vind ik het heerlijk om straks even helemaal niets meer te hoeven doen. Genieten van het moment, hier en nu. Zonder agenda en tijdsdruk. Vakantie is er om te ontspannen, maar geeft je ook de tijd om in alle rust na te denken over je loopbaan en toekomst.

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, de vakantieperiode biedt de ideale mogelijkheid om te na te denken over je leven en werk. Ben ik nog steeds met de juiste dingen bezig?

Waar kreeg ik het afgelopen jaar enorm veel energie van? En waarvan niet?!

Neem eens de tijd en stel jezelf deze vakantie de volgende vragen:

Ga ik nog steeds met plezier naar mijn werk?

Plezier in je werk is een belangrijke graadmeter. Het is een bepalende factor voor hoe lang je het fysiek en mentaal in je functie kunt volhouden. Heb je het gevoel dat je niet langer fluitend naar je werk gaat, dat het veel hetzelfde is en je er eigenlijk niet meer zo tevreden mee bent? Dan is het goed om eens kritisch te kijken naar wat jou nog verbindt met je huidige functie.

Vind ik nog voldoende uitdaging om mijn werk leuk te houden?

Uitdaging voorkomt sleur. Het geeft je elke dag nieuwe impulsen om je werk steeds weer opnieuw te gaan doen. En dat is belangrijk. Iedereen heeft in zijn leven uitdaging nodig.Je houdt het alleen vol als je merkt dat je loopbaan steeds weer verrassende nieuwe mogelijkheden biedt. Sleur in je werk activeert de automatische piloot die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft na te denken over de inhoud van het werk. Je vernieuwt niet, de motivatie neemt af, de waardering blijft uit en gaandeweg wordt het werken saai en inspireert het je niet meer.

Als je moeite hebt om deze uitdaging bij jezelf te vinden, dan is het verstandig om je baan onder de loep te nemen en jezelf af te vragen waar dat aan ligt.

Sluit mijn huidige functie nog voldoende aan bij mijn talenten, mijn ambities en kwaliteiten?

Kijk eens kritisch naar je functie en stel jezelf bovenstaande vraag.

Laat bovenstaande vragen eens door je hoofd gaan op een rustige vakantiedag aan het strand of tijdens een wandeling in de natuur. Een andere omgeving doet soms wonderen. Laat je fantasie de vrije loop gaan en ontdek waar je intrinsieke motivatie ligt.

Ga er op uit, neem desnoods papier en een pen mee en noteer elke gedachte die hierover naar boven komt.

Geniet van een mooie zomer en fijne vakantie!