Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Wel of geen cv-template gebruiken?

"Mariëlle, welk cv-template kan ik het beste gebruiken of kopen voor het maken van mijn cv?"

Vraag je je dat ook af als je begint met solliciteren?

Mijn advies is vooral geen cv-template te kopen en te gebruiken.

Met een template ben je te veel gebonden aan vaste onderdelen, waardoor veel cv’s op elkaar lijken. Wat je niet wilt is in de grijze massa verdwijnen. Je wilt eruit springen en uitgenodigd worden voor dat sollicitatiegesprek.

Als recruiter heb ik veel cv’s onder ogen gehad. Wat mij opviel was dat veel templates onoverzichtelijk en druk zijn. Zelf gaf ik de voorkeur aan een cv met een overzichtelijke indeling. Met één oogopslag kon ik dan al zien of ik die sollicitant wilde spreken.

Ik moest in korte tijd veel cv’s doornemen. In maximaal 10 seconden probeerde ik dan de juiste aanknopingspunten met de vacature te vinden. 

Als een cv onoverzichtelijk is, vallen die aanknopingspunten niet op en komt het cv op de stapel niet geschikt.

Dat is jammer. Jij hebt veel tijd en geld gestoken in het zoeken en kopen van een template, zonder resultaat.

Bij mijn sollicitatiebegeleiding gebruik ik altijd een standaard word-document met een goede en overzichtelijke indeling. Het gaat uiteindelijk om de inhoud van je cv.

Kies dus voor een inhoud die eruit spring in plaats van de perfecte lay-out.